Ako inak na zubný povlak? Efektívne silou iónov.

Zubný povlak je väčšinou bezfarebný až belavý povlak, ktorý sa na zuboch usádza v podstate neustále. Obyčajne ho na zuboch nevidíme, no môžeme ho vnímať jazykom, pretože zub potiahnutý zubný povlakom nepôsobí ako celkom hladký.

Jak_na_zubni_plak

Prečo je zubný povlak nebezpečný pre naše zuby?

Zubný povlak prispieva významnou mierou k vzniku zubného kazu. Povlak, ktorý sa usádza na ploche zubu, obsahuje baktérie produkujúce kyselinu. Tá následne rozleptáva zubnú sklovinu a de-mineralizuje ju. Pri dlhšom pôsobení môže dochádzať k vzniku zubného kazu.

V prípade, že sa zubný povlak neodstraňuje pravidelne a úplne, minerály obsiahnuté v slinách sa kombinujú s povlakom a vytvárajú kryštáliky, ktoré vytuhnú na zubný kameň. Zubný kameň je tak ďalším vývojovým štádiom neodstráneného zubného povlaku.

Povlak nahromadený pozdĺž línie ďasna vyvoláva imunitné reakcie v podobe zápalu ďasien (gingivitída). Ten sa prejavuje začervenaním, opuchom a krvácaním. Zápal ďasien nebolí, ale rozpoznáme ho zvyčajne práve podľa krvácania, ktoré vzniká pri čistení zubov, alebo pri konzumácií jedla. Neliečený zápal sa postupom času pomaly mení na paradentózu. V takom prípade zápal postihuje i čeľustnú kosť a dochádza ku uvoľneniu až strate zubov.  

Ako každý iný orgán sú aj naše zuby spojené so zvyškom tela a pokiaľ trpia zuby, nedarí sa dobre ani telu. Zdravie v ústach má veľký vplyv na zdravie celého ľudského organizmu.

Ako zatočiť so zubným povlakom?

Dvakrát ročne sa odporúča zveriť sa do rúk odborníka – zubára či dentálneho hygienika, ktorý vám pomôže s výberom vhodných zubných kefiek, príslušenstva a technikou čistenia a odstránia i prípadný zubný kameň. Základ ale predstavuje správna domáca starostlivosť, teda pravidelné každodenné odstraňovanie povlaku pomocou zubnej a medzizubnej kefky, prípadne medzizubnej nite.

Ak chcete svojim zubom dopriať skutočne mimoriadnu starostlivosť, odporúčame vyskúšať nášho samuraja v boji so zubným povlakom – unikátnu japonskú ionizačnú kefku IONICKISS.