Ionizačná zubná kefka IONICKISS KIDS soft vhodná pre deti z Parent Project

 

Obrázek článku

Ionizačná zubná kefka IONICKISS KIDS soft vhodná pre deti so zdravotným znevýhodnením.

Občas sa stáva, že aj príroda niečo popletie. Bohužiaľ dokáže byť popletená aj u tých najmenších a nadeliť im zdravotné znevýhodnenie, ktoré im a ich rodinám nemálo sťažuje život.

Rozhodli sme sa spolu s organizáciou Parent Project, ktorá zaisťuje komplexnú starostlivosť pre deti so svalovou dystrofiou a ich rodiny, a s patrónkou dentálnej hygieny Mgr. Petrou Krížovou z Karlovej Univerzity 3LF, pozrieť na to, ako ionizačné technológie zubných kefiek môžu pomôcť v každodennej starostlivosti o chrup deťom so svalovou dystrofiou.

Svalová dystrofia je vrodené ochorenie, ktoré je charakteristické oslabovaním a ubúdaním svalovej hmoty. Tieto prejavy vedú k zhoršeniu hrubej aj jemnej motoriky. Pohyb a všetky manuálne činnosti sa stávajú problematickými. Do tejto oblasti patrí aj zubná hygiena.

Poďme si predstaviť, akým spôsobom môže byť IONICKISS zubná kefka nápomocná ako deťom, tak aj ich rodičom pri starostlivosti o chrup zdravotne znevýhodneného dieťaťa.

  • Kefka je veľmi ľahká, a teda ľahko ovládateľná.
  • Ionizácia je pridaná hodnota, ktorá zaisťuje čistejšie zuby až o 48%, teda je vhodnejším pomocníkom pri domácej preventívnej starostlivosti oproti bežným manuálnym kefkám.
  • Kefku je možné použiť aj bez zubnej pasty, a napriek tomu je zachovaný štandard dokonale vyčistených zubov.
  • Jednozväzková single tuft hlavica je kompatibilná s detskou kefkou IONICKISS a je vhodná pre dočisťovanie aj ťažko prístupných miest.

 

 

A čo na kefky IONICKISS hovoria priamo rodičia detí so svalovou dystrofiou?

Pani T.: „Kefku IONICKISS používajú obe moje deti (11 a 14 rokov), syn má svalovú dystrofiu. Sama hodnotím, že je kefka ľahšia do ruky a dobre sa mu s ňou pracuje. A vnímam, že majú deti čistejšie zuby.“

Pani R: „M. používa novú kefku IONICKISS dva týždne. Vzhľadom na svalovú dystrofiu s ním zuby dočisťujem. Teraz si čistil zuby sám, točivý pohyb zvláda veľmi ťažko. Pred prvým použitím sme použili fialovú tabletu na zubný povlak a po dvoch týždňoch čistenia IONICKISS tiež a rozdiel bol jednoznačne viditeľný, hoci som po synovi nedočisťovala, ako som zvyknutá. Chcela som vyskúšať, ako čistenie s touto kefkou zvládne sám a sme veľmi spokojní. Kefku určite odporúčame.

Pani N: „Od začiatku používania kefky KIDS soft od IONICKISS nevidím povlak na predných zuboch syna ako predtým. S kefkou sme veľmi spokojní a chystáme sa kúpiť aj pre seba.“

Pani K: „Kefku IONCIKISS používam ja a mladší syn, zaujalo nás používanie bez pasty, bol to pre nás nezvyk, ale sme veľmi spokojní a máme pocit dôkladnejšie vyčistených zubov.“

Pani P: „Myslela som si, že zvyknúť si na nový typ kefky bude trvať dlhšiu dobu, ale použitie je jednoduché, prirodzené, zvykla som si čistiť bez pasty a hneď po prvom čistení som mala veľmi dobrý pocit. Jeden víkend som si na pobyt vzala svoju starú kefku a musím povedať, že som sa po víkende tešila zase na IONICKISS. Mám po ňom pocit oveľa dôkladnejšie vyčistených zubov. Môžem len odporučiť.“

Prajeme deťom zdravé zúbky a nech im kefka IONICKISS pomáha každý deň.