Experiment študentky dentálnej hygieny s kefkou IONICKISS

Som študentka tretieho ročníku dentálnej hygieny a o značke IONICKISS a ionizačnej technológií som nemala absolútne žiadne vedomosti. Takže keď k nám na VOŠ zdravotnícku v Brne prišla pani Navrátilová predstaviť túto značku, bolo to pre mňa niečo úplne nové. Celý tento koncept ma zaujal a na rozdiel od iných nemenovaných značiek, mal hlavu a pätu. Skutočne ale funguje? Dá sa skutočne kvalitne čistiť bez pasty? Vyčistí my zuby lepšie? Aj to boli otázky, ktoré som si položila, takže neostávalo nič iné ako ionizačnú kefku vyskúšať.

Po prednáške sa mi do rúk dostala detská kefka IONICKISS. Plán bol teda jasný, vyskúšať ho na mojej mladšej sestre, ktorá bude tým „pokusným králikom“. Aby som vám ju trocha predstavila, je to taká sedemročná princezná, takže kefka sa jej musí hlavne páčiť, no a to sa podarilo na jednotku. Už obal kefky sa páčil, pretože bola podľa nej zabalená v „luxusnej krabičke“, takže splnené.

Kefka sama o sebe sa veľmi dobre drží, nešmýka sa a nie je zbytočne ťažká. V tomto ohľade vidím samé pozitíva. Na druhú stranu je vpredu tlačidlo na zistenie stavu batérie, to by som možno umiestnila na iné miesto, niekde bokom. Moju sestru to neustále zvádzalo k stláčaniu počas celej doby čistenia, ale myslím, že v priebehu pár dní si odvykne.

Teraz už k tomu hlavnému, samotnému čisteniu! Zvolila som metódu farbiacich tabletiek (indikátor zubného povlaku), kde vám tabletka po čistení odhalí, aké miesta ste si umyli nedostatočne a kde zostal povlak (zostanú zafarbené fialové miesta). Prvý deň som ju nechala vyčistiť zuby jej štandardnou manuálnou kefkou. Dala som jej časový limit tri minúty a neupravovala techniku. Potom sme použili tabletku indikátoru zubného povlaku, aby si overila ako bola dôsledná pri čistení. Druhý deň sme postup zopakovali, ale s kefkou IONICKISS.

Fotky srovnani bezny a IONICKISS detsky prvni den Fotky 1.rada: štandardná kefka 
Fotky 2.rada: kefka IONICKISS

Myslím, že na týchto fotkách je jasne vidieť, ktorá kefka je pre ňu vhodnejšia. Jasne viditeľné rozdiely v oblasti medzi zubom a ďasnom – cervikálna oblasť. Po takomto výsledku som sa rozhodla spracovať fotky aj po štrnásťdennom používaní IONICKISS. Moje dojmy? Som úprimne nadšená!

grid IONICKISS po 14dnechFotky rada vyššie:kefka IONICKISS po 14 dňoch používania 

Čo dodať na záver? Určite kefku IONICKISS môžem na 100% odporučiť. My ju doma rozhodne používať budeme a ako dentálna hygienička ho budem odporúčať i mojim pacientom. Vyskúšajte, za skúšku to jednoznačne stojí!

Aneta R., VOŠ zdravotnická v Brně, Merhautova