Kto stojí za revolúciou v čistení zubov v Česku a na Slovensku?

Marie a Martin Navrátilovi nikdy v Japonsku neboli, napriek tomu priviezli na náš trh revolučnú japonskú technológiu v starostlivosti o chrup - prvú ionizačnú zubnú kefku. Príbeh značky IONICKISS sa tak začal písať bezmála pred 25 rokmi, keď sa terajší manželia zoznámili počas štúdia na VŠE.

 manzele-navratilovi-cestovani-singapur-ionickiss

Od doby, kedy sme sa spoznali, sme boli väčšinou na cestách. Najprv sme prešli štáty Európy. Potom ako sme začali pracovať a našetrili nejaké peniaze, vydali sme sa do USA, Brazílie, Peru, Tuniska, SAE, Austrálii,“ spomína na úplné začiatky ich vzťahu Márie.

Podnikateľský nápad vďaka vášni k cestovaniu

Vďaka Martinovým študijným a pracovným príležitostiam žili manželia určité obdobie vo Francúzsku, sedem rokov v Srbsku a dva roky v Indii. A práve vďaka svojej vášni k cestovaniu si pri častých pobytoch v ázijských krajinách (hlavne v Thajsku, Malajzii, Singapure a na Taiwane) všimli, ako dôkladne sa tamojší ľudia starajú o svoje zuby.

„Prekvapil nás obrovský výber zubných kefiek, používanie prírodných olejov na čistenie ústnej dutiny, prostriedky na čistenie jazyka a ďalšie špecifické produkty, ktoré sme dovtedy nikde inde nevideli,“ zdieľa Martin svoju skúsenosť a Márie ho dopĺňa: „Aziati sú neuveriteľne milí a prívetiví ľudia, neustále sa usmievajú a ich úsmev doslova žiari do diaľky. “

Japonská technológia objavená v Thajsku

Ionizačnú zubnú kefku objavili manželia paradoxne v Thajsku. Jednoduchá, ale veľmi účinná technológia ich zaujala natoľko, že ju začali testovať sami na sebe a svojom synovi.

Zubná kefka IONICKISS predstavuje bezkonkurenčného pomocníka v boji so zubným povlakom. Unikátna technológia spôsobuje, že povlak je odpudzovaný od povrchu vašich zubov podobne ako pri použití magnetu. Klinické štúdie dokazujú, že vďaka ionizačnej zubnej kefke sú zuby o 48% čistejšie, a to aj v ťažko prístupných miestach. Navyše bez nutnosti použitia pasty.

Čistejšie a zdravšie zuby bez nutnosti používať zubnú pastu

Martin vyzdvihuje prednosti ionizačnej zubnej kefky: „Sami sme kefku skúšali pol roka a naše zuby boli pocitovo hladšie a preukázateľne bez kazov. Prvých pár týždňov sme si privykali na čistenie zubov bez pasty len s vodou. Spočiatku nám chýbal svieži pocit v ústach, ale celkom rýchlo sme si zvykli.“

A Mária ho dopĺňa: „Vďaka tomu, že sme boli neustále v pohybe sme veľmi ocenili, že už nepotrebujeme používať zubnú pastu a máme zdravé zuby. Tiež sa nám páčila naozaj široká ponuka rôznych druhov výmenných hlavíc.

Kefky IONICKISS si obľúbia aj deti a tínedžeri

Ich vtedy jedenásťročný syn Tomáš vyhodnotil ionizačnú kefku (samozrejme tú pre dospelých) za super vymoženosť. Zubnú pastu prestal používať takmer okamžite, pretože vďaka tomu mu odpadla povinnosť umývať po každom čistení zubov umývadlo a zrkadlo, ktoré by bolo oprskané od pasty.

Márie na to šla spočiatku od lesa, pretože si nebola istá, ako Tomáš kefku príjme: „Nechala som mu bežnú aj ionizačnú kefku v tégliku na umývadle a nenápadne som kontrolovala, ktorú používa. Prirodzene si vybral ionizačnú.“

Revolúcia v čistení zubov dorazila aj na slovenský trh

„Predtým ako sme sa rozhodli pre distribúciu ionizačných kefiek v Česku a na Slovensku, oslovili sme svojich priateľov a ukázali im vzorky, vysvetlili unikátnu technológiu a jej účinnosť. Akonáhle mali kefku v ruke a pochopili princíp ionizácie, celý koncept im prišiel zmysluplný a kefku si obľúbili,“ objasňuje Martin Navrátil pozadie rozhodovacieho procesu.

Ak skombinujete ionizačnú zubnú kefku so správnou technikou čistenia zubov, zaistíte si nielen zdravé zuby a svieže ústa, ale aj ten najžiarivejší úsmev.